Hoppa till sidans innehåll

Info


Lillhagens Ridskola

Ridskolan är känd för sina trevliga och välutbildade ponnyer och verksamhet för tjejer och killar i den mest "hästtokiga" åldern.

 Vi månar om kvalité på hästar och utbildning. I våra vanliga ridgrupper har vi max 10 deltagare och man rider på ponnyer som går c:a 2 lektioner per dag. Vi har även specialgrupper i hoppning och dressyr med enbart 6 deltagare för att optimera ryttarens utveckling inom respektive gren och ge mer tid för enskild feedback. Utöver den ordinarie verksamheten finns möjligheten att boka privatlektioner med ridskolans ponnyer, där man rider enskilt för en av våra instruktörer.

 För den mer ambitiösa ryttaren kan vi även erbjuda halvfoderavtal på ponnyerna. Detta innebär ridning 3 ggr i veckan, en lektion i vardera dressyr och hoppning, samt självständig ridning på söndagar. 

Som halvfodervärd kan du, när du anses klar, få lov att tävla.

 Våra lektionsponnyer syns ofta i prislistorna på tävlingar i såväl dressyr som hoppning.

 Våra lektioner hålls i moderna ridhus och när vädret tillåter kan vi hålla till på fina utomhusbanor eller på ridstigarna runt anläggningen.

 Ridhuset vi primärt använder på Lillhagen mäter 60x20 meter, vilket ger gott om plats för olika övningar på lektionerna.

 Under försommaren och andra skollov anordnar vi extra aktiviteter och kurser.

 Ridskoleeleverna är också medlemmar i Lillhagens Ridklubb och har möjlighet att delta föreningens verksamhet; t.ex. ungdomssektionen, där det ordnas många roliga aktiviteter så som rykttävlingar, utflykter, fester mm.

Betalning sker terminsvis i förskott med det antal ridtillfällen respektive termin innehåller. Du måste vara medlem i Lillhagens Ridklubb för att nyttja anläggningen och deltaga på ridskolan.

Privatlektion i dressyr kan bokas på skolhäst i mån av tid. En privatlektion innebär 30 min. effektiv ridning, där man skrittar fram och av ponnyn själv. 
Pris för elev som rider på ridskolan 420 kronor/gång.  
Pris för elev som inte rider på ridskolan 520 kronor/gång.

Kontaktuppgifter

E-post: This is a mailto link

Uppdaterad: 05 OKT 2017 12:27
Epost: Adressen Gömd

 

Tama hästar har vilda instinkter 
och att lära mer om hur hästar funkar
är ett säkert tips.

Det är också huvudbudskapet

i en ny folder som vänder sig till 
alla som är nya på ridskolan.

Det kan vara elever, men också föräldrar, som behöver en första guide in i hästvärlden.

Läs mer genom att

klicka på bilden!

Postadress:
Lillhagens RK - Ridsport
Halörsvägen 47-0
23691 Höllviken

Kontakt:
Tel: 040420500
E-post: This is a mailto link

Se all info